Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel

30 MIN
2 personen
Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel

Echte Belgische kost, in een verrassend jasje! Ontdek deze heerlijke knolselder-aardappelpuree in combinatie met originele spiesjes van witte pens met gebakken appeltjes. Een heerlijk bordjevol waar jong en oud blij van wordt!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 25 g rucola
  • ½ appel
  • 2 witte pensen
  • 4 satéprikker
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Snij de rucola grof. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de witte pensen in plakjes. Rijg de stukjes appel en plakjes witte pens afwisselend op de satéprikkers.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de witte pens-saté's mooi goudbruin aan beide kanten.
  4. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer de grofgehakte rucola door de knolselderpuree.
  5. Serveer de knolselderpuree met de witte pens-saté's. Werk af met enkele blaadjes rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.11 kcal
Koolhydraten 44.54 g
waarvan suikers 8.39 g
Vet 43.06 g
waarvan verzadigd 18.87 g
Proteïnen 24.58 g
Vezels 5.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin