Fruitspiesjes met chocolade

25 MIN
4 personen
Fruitspiesjes met chocolade

Een absolute hit voor elk kinderfeestje zijn deze kleurrijke fruitspiesjes met chocolade! Niet alleen om van te smullen maar ook om samen met de kinderen te bereiden. En voor de presentatie kan je ze bijvoorbeeld op een halve watermeloen prikken. Misschien wel kitch maar het blijft heel leuk!

Ingrediënten

  • 24 aardbeien
  • 24 marshmellows
  • 1 watermeloen
  • 125 g blauwe bessen
  • 100 g melkchocolade
  • 50 g witte chocolade
  • 12 satéprikker

BEREIDING

  1. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, doop de punt van de aardbeien in de chocolade. Laat opstijven op bakpapier.
  2. Schil de watermeloen en snij in plakken. Steek met een leuk vormpje stukjes uit.
  3. Rijg het fruit en de marshmellows op stokjes: begin met een aardbei, een marshmellow, een stukje watermeloen, enkele blauwe bessen, opnieuw een marshmellow en tenslotte een aardbei. Herhaal tot alle spiesjes klaar zijn.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Druppel over de fruitsaté's. Laat nog even opstijven in de koelkast en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 403.75 kcal
Koolhydraten 62.18 g
waarvan suikers 60.03 g
Vet 13.02 g
waarvan verzadigd 7.28 g
Proteïnen 6.18 g
Vezels 8.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin