Visspiesjes met groene puree

30 MIN
2 personen
Visspiesjes met groene puree

Een stukje vis, dat past heel goed samen met spek! Je zal het zelf moeten proeven, met deze visspiesjes met een groene aardappelpuree van broccoli & peterselie.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 satéprikker
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten de broccoliroosjes toe.
  2. Snij de koolvisfilets elks in 4 gelijke blokjes. Pers de helft van de citroen uit en snij de rest in partjes. Besprenkel de vis met wat citroensap en kruid met peper en zout. Snij de plakjes spek in twee. Wikkel elk plakje rond een blokje koolvis en rijg dan op een spiesje.
  3. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Hak de peterselie fijn en voeg ook toe aan de puree. Meng goed.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spiesjes rondom aan. Serveer met de groene puree en een citroenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.33 kcal
Koolhydraten 49.08 g
waarvan suikers 3.32 g
Vet 28.41 g
waarvan verzadigd 17.25 g
Proteïnen 39.45 g
Vezels 10.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin