Rijstschotel met chorizo, gescheurde kalkoenreepjes, maïs en paprikabrunoïse

30 MIN
4 personen
Rijstschotel met chorizo, gescheurde kalkoenreepjes, maïs en paprikabrunoïse

Een Spaans-Mexicaans geïnspireerde rijstschotel met chorizo, kalkoenreepjes, maïs en paprika, ideaal voor een zomerse avond!

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 4 kalkoenlapjes
  • 100 g chorizo
  • 4 paprika's
  • 1 blik maïs
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Spoel de paprika’s, snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien fijn. Laat de blikmaïs uitlekken.
  3. Fruit de ui glazig in dezelfde pan, in wat olie. Doe er de paprikablokjes bij. Roerbak een paar minuten.
  4. Voeg er de rijst en de maïs aan toe. Schep voorzichtig om. Hou warm op een zacht vuur.
  5. Snijd de kalkoenlapjes in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie. Leg er de chorizoplakjes bij. Laat ze kort meebakken.
  6. Verdeel de rijst en de groenten over kommetjes of diepe borden. Leg er het vlees bij. Werk af met gehakte peterselie en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.05 kcal
Koolhydraten 71.79 g
waarvan suikers 8.06 g
Vet 12.93 g
waarvan verzadigd 4.21 g
Proteïnen 52.37 g
Vezels 11.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin