Varkensbrochette met currysaus, ananas en rijst

30 MIN
2 personen
Varkensbrochette met currysaus, ananas en rijst

Chef Isa geeft de klassieke smaakcombinatie met rijst, ananas en curry een gezonde upgrade. Zeg nu zelf: zo'n broccoliroosje is niet alleen kleurrijk, maar ook lekker gezond toch?

Ingrediënten

  • ½ grote broccoli
  • ½ ananas
  • 1 sjalot
  • 125 gr witte rijst
  • 2 varkenssatés
  • 100 ml room
  • 1 kl currypoeder
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: dat doe je op een zacht vuurtje. De room laat je best niet hevig koken om schiften te vermijden.
  2. Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de broccoli en de rijst.
  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de ananas in hapklare stukjes. Snipper de sjalot.
  4. Kook de broccoli 4 min. en schep uit het water. Laat vervolgens de rijst zo'n 15 min. zachtjes koken, tot hij beetgaar is, en giet af.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de varkenssaté 7-9 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal de saté uit de pan en houd warm.
  6. Fruit vervolgens de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur in de pan van de varkenssaté, tot de sjalot glazig is. Giet de room erbij en voeg het currypoeder toe. Kruid goed met zout en zwarte peper. Schik de broccoliroosjes, ananas en varkenssaté in de pan en laat goed doorwarmen (zie tip).
  7. Serveer de varkenssaté in currysaus met de broccoli, ananas en rijst. Smakelijk!