Hummus met kefta en Libanese salade

30 MIN
2 personen
Hummus met kefta en Libanese salade

Vandaag gaan we op een imaginair reisje richting Libanon. We maken een heerlijke, zachte hummus met daarbij een krokante frisse rauwkostsalade en heerlijke gebakken kefta. Ga je mee op reis?

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 1 citroen
  • 2 kl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 4 satéprikker
  • ¾ blik kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de tomaat in blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de munt in fijne reepjes. Doe de tomatenblokjes, de komkommerblokjes, de munt en de helft van de rode ui samen in een kom.
  2. Pers het sap van de citroen. Meng de helft van het citroensap met de helft van de extra vierge olijfolie, de helft van de komijn en peper en zout in een kommetje en verdeel over de groenten. Laat marineren.
  3. Pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met de rest van de fijngesneden rode ui, de geperste knoflook, het paprikapoeder en peper en zout. Meng door elkaar met vochtige handen en vorm er worstjes van op satéprikkers. Dit is de kefta.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta rondom gedurende 8-10 minuten.
  5. Laat de aangegeven hoeveelheid kikkererwten uitlekken. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, de rest van het citroensap, de rest van de extra vierge olijfolie, de rest van de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  6. Verdeel de hummus over de borden, schep er de salade bij en leg er per persoon 2 kefta bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 865.08 kcal
Koolhydraten 47.2 g
waarvan suikers 15.06 g
Vet 54.12 g
waarvan verzadigd 12.13 g
Proteïnen 43.75 g
Vezels 15.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin