Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst

30 MIN
2 personen
Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst

Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 125 g kerstomaten
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 aubergine
  • 200 g grillkaas
  • 4 satéprikker
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Halveer de kerstomaten.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de groentebouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Roer er de laatste 2 minuten de kerstomaten door.
  3. Snij de aubergine en grillkaas in gelijke blokjes (ong. 1,5 cm groot). Rijg afwisselend op satéprikkers. Bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Verhit een antikleefpan en bak de saté's rondom op een laag vuur, zodat de aubergine goed gaart. Laat op het einde nog even op hevig vuur bakken.
  5. Serveer de Spaanse rijst met de saté's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.47 kcal
Koolhydraten 78.13 g
waarvan suikers 10.65 g
Vet 41.68 g
waarvan verzadigd 18.47 g
Proteïnen 32.81 g
Vezels 9.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin