Typisch van bij ons: witte pens, witte beuling of boudin blanc! Een heerlijke worst op basis van mager varkensvlees, brood, melk en ei. Dé klassieke bereiding bij uitstek is in combinatie met appelmoes en al dan niet gebakken patatjes (en een slaatje). Overheerlijk! Wist je trouwens dat er ook variaties bestaan uit verschillende steden? Zo heb je witte worst uit Antwerpen en Luik!

Maar je kent ons, we zijn al eens graag creatief ook! Wat denk je van een hotdog met witte pens? Of in stukjes bovenop hete bliksem... Een caesar salad met witte beuling, het kan allemaal! Hierbij 10 leuke ideeën met deze heerlijke worst!


Witte pens met appelmoes en gebakken patatjes


Witte pens met appelmoes en gebakken patatjes
Een bordje comfort food, dat ook wel eens 'WAP' wordt genoemd: worst-appelmoes-patatjes. Een snelle maaltijd waar je iedereen, incl. de kindjes, blij mee zal maken. Bekijk recept



Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus


Witte pens met krieltjes en champignonsroomsaus
Op zoek naar heerlijk winters comfort food? Maak eens deze witte pens met heerlijke krieltjes en champignonroomsaus klaar, zalig! Zin in? Bestel deze topper bij foodbag.be!



Hotdog met witte beuling, appeltjes en pastinaakfrietjes


Hotdog met witte pens, appeltjes en pastinaakfrietjes
Witte beuling met appelmoes! Een heerlijke klassieker van bij ons, die we in een hotdog-versie 'gegoten' hebben. Ook present: een zalige knoflook-basilicummayonaise. En extra groentjes mochten ook niet ontbreken: daarvoor zorgen veldsla en pastinaakfrietjes. Dit wordt smullen! Bekijk recept



Caesar salade met witte worst en aardappelen


Caesar salade met witte pens en aardappelen
Een klassieke Caesar salade kan je dit niet noemen... een lekkere wel! We maken namelijk een verrassende versie met geroosterde aardappelen en plakjes gebakken witte worst. Dit wil je toch proeven? Laat het smaken! Bekijk recept



Bladerdeeg met witte pens en appelmoes


Bladerdeeg met witte pens en appelmoes
Serveer deze leuke taartjes met stukjes witte beuling en appeltjes als hapje, of origineel voorgerecht met een herfstig slaatje met rucola en nootjes bij. Bekijk recept



Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel


Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel
Echte Belgische kost, in een verrassend jasje! Ontdek deze heerlijke knolselder-aardappelpuree in combinatie met originele spiesjes van witte worst met gebakken appeltjes. Een heerlijk bordjevol waar jong en oud blij van wordt! Bekijk recept



Luikse salade met witte pens


Luikse salade met witte pens
Vandaag maken we een leuke variatie op een Belgische klassieker! Luikse salade wordt normaal gezien met krokant gebakken spekjes gemaakt, die wij vervangen door plakjes gebakken witte beuling. Het past verrassend goed bij de boontjes, gebakken krieltjes en heerlijke salade met pittige graanmosterddressing. Laat het smaken Bekijk recept



Hete bliksem met witte pens


Hete bliksem met witte pens
De ovenschotel die zijn naam dankt aan het feit dat de appemoes zodanig heet is dat je moet opletten je tong niet te verbranden. Hete bliksem. Hier in dit recept met witte worst. Smakelijk! Bekijk recept



Krieltjessalade met boontjes, appel en witte pens


Krieltjessalade met boontjes, appel en witte pens
We maken een variatie op de Luikse salade, met krieltjes, appel en plakjes gebakken witte pens. Een verrassende combinatie van krieltjes met boontjes met een heerlijke dressing, met daarbij plakjes gebakken witte pens en appeltjes. Een heerlijke salade in de herfst, het kan. Geniet ervan! Bekijk recept



Witloofstoemp met witte pens


Witloofstoemp met witte pens
Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte beuling. Heerlijk! Bekijk recept