Hotdog met witte pens, appeltjes en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Hotdog met witte pens, appeltjes en pastinaakfrietjes

Witte pens met appelmoes! Een heerlijke klassieker van bij ons, die we in een hotdog-versie 'gegoten' hebben. Ook present: een zalige knoflook-basilicummayonaise. En extra groentjes mochten ook niet ontbreken: daarvoor zorgen veldsla en pastinaakfrietjes. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 broodjes
  • 2 appels
  • 10 g basilicum
  • 2 witte pensen
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el boter
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de plantaardige olie, kruid met peper en zout. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 23-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Besprenkel de broodjes met een klein beetje water en bak ze 10-12 minuten op een apart rooster mee in de oven.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne partjes. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de appelpartjes in de pan tot ze zacht zijn en lichtjes beginnen te kleuren.
  4. Haal de teentjes knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit de teentjes. Hak de basilicum fijn. Doe de mayonaise in een kommetje en meng er de knoflook en basilicum door. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de boter in een aparte pan (of die waarin je de appeltjes gebakken hebt) en voeg de witte pensen toe. Bak 4-5 minuten aan elke kant.
  6. Snij de broodjes open en laat even afkoelen. Bestrijk met wat knoflook-basilicummayonaise en leg er de gebakken witte pensen op. Schik er de plakjes gebakken appel op en leg er tenslotte de veldsla bij.
  7. Schep de pastinaakfrietjes op borden en leg er een hotdog bij. Serveer met de rest van de veldsla en knoflook-basilicummayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1200.91 kcal
Koolhydraten 88.2 g
waarvan suikers 25.81 g
Vet 76.11 g
waarvan verzadigd 25.12 g
Proteïnen 29.94 g
Vezels 13.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin