Veggie witte pens met groentepuree en verse appelmoes

35 MIN
2 personen
Veggie witte pens met groentepuree en verse appelmoes

Binnen de wereld van het comfortfood is er één magische combinatie: WAP. Ofwel: worst met appelmoes en patatjes. Kan trouwens ook perfect met een vegetarische worst! En til deze WAP naar een hoger niveau door extra veel groenten door je puree te mengen én maak verse appelmoes! Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 3 rode appels
  • snuifje kaneel
  • 1 gele ui
  • 2 veggie witte pensen
  • 50 gr veldsla
  • ½ plantje citroentijm
  • boter
  • balsamico, optioneel
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Appelmoes: schil intussen de appel en snijd in blokjes van 2 cm. Smelt een klont boter in een pot en voeg de appel en een scheutje water toe. Stoof de appel op zacht vuur met het deksel op de pot, tot die helemaal zacht is. Roer af en toe om en zorg dat het vuur niet te hoog staat. Kruid met een snuifje kaneelpoeder (zie tip).
  3. Snijd de ui in fijne ringen. Smelt een klontje boter in een (braad)pan en fruit de ui zo’n 2-3 min. Zet het vuur lager en laat de ui zo’n 5-7 min. zachtjes stoven. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg naar smaak enkele druppeltjes balsamicoazijn toe. Schep uit de pan en houd warm.
  4. Verwijder het plastieken omhulsel van de worst, dat is niet eetbaar. Smelt opnieuw een flinke klont boter in de (braad)pan en bak de worst 3-4 min. aan alle kanten op middelhoog vuur mooi gaar.
  5. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp, samen met de veldsla en een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de pastinaak-veldslapuree met de witte pens en appelmoes. Werk af met wat blaadjes citroentijm en de gebakken ui. Smakelijk!
  7. TIP: Wij houden van een pure, ongezoete appelmoes. Zit er toch een zuur appeltje bij? Voeg dan naar smaak wat suiker, honing of ahornsiroop toe.