Veggie witte pens met kaaspuree en boontjes

25 MIN
2 personen
Veggie witte pens met kaaspuree en boontjes

Pens met puree, wie zegt daar nu nee tegen? Vegetariërs misschien, maar daar hebben wij met onze lokale leverancier BonMush het perfecte antwoord op gevonden. Hun veggie witte pens neemt zelfs een doorwinterde carnivoor beet. Proef vooral zelf eens.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 150 gr kruidenkaas
  • 2 veggie witte pensen (bijv. van BonMush)
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ kl chilivlokken
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet ze net onder water met een snuif zout. Kook de aardappelen 15-20 min. tot ze mooi gaar zijn.
  2. Breng ondertussen een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de boontjes.
  3. Paprikasalsa: snijd de paprika in fijne blokjes. Versnipper de sjalot. Meng de paprika met de sjalot, de oregano en de chilivlokken en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Kook de boontjes in 4 min. beetgaar en giet af (zie tip).
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de kruidenkaas tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en schep er de boontjes in. Verwijder het vel van de veggie witte pens en schep die dan bij de boontjes in de pan. Laat 2-3 min. op middelhoog vuur bakken zonder deksel. Proef en breng de boontjes op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de pens met de kaaspuree, de boontjes en de paprikasalsa. Smakelijk!
  8. TIP: Spoel de boontjes meteen onder koud stromend water, zo behouden ze hun mooie kleur.