Haute-dog met uienrelish, pastinaakfrietjes en mosterd
35 MIN
2 personen
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Ja, we kunnen het hebben over dat ovenverse broodje, de smaakvolle pens, de crunch van de krokante uitjes, de knapperige frietjes ... maar woorden schieten tekort. Goed, we doen een bescheiden poging: yum!
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel
door elkaar met wat olie en tex-mexkruiden. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Uienrelish: snijd de ui in ringen. Smelt een flinke klont boter op middelhoog vuur in een pan en fruit in 3 min. glazig en zacht. Zorg dat de uiringen zo weinig mogelijk verkleuren. Schep daarna de suiker erbij en karamelliseer nog eens 5 min. Giet het overtollige vet uit de pan en blus de uien met balsamicoazijn (zie tip). Laat inkoken tot het geheel stroperig wordt. Kruid met zout en zwarte peper.
Smelt intussen een klontje boter in een tweede pan en bak de pens 5-8 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Rooster intussen het broodje 2-4 min. goudbruin in de oven.
Snijd het broodje open langs de bovenkant in plaats van langs de zijkant, zo blijft het beter staan op je bord. Smeer de binnenkant in met wat mosterd, beleg met baby leaf sla en de pens. Werk af met de uienrelish en gefrituurde uitjes. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
TIP: Geen balsamico in huis? Geen nood, je kan de uien ook lekker karameliseren met enkel wat suiker.