Luikse salade met witte pens

25 MIN
2 personen
Luikse salade met witte pens

Vandaag maken we een leuke variatie op een Belgische klassieker! Luikse salade wordt normaal gezien met krokant gebakken spekjes gemaakt, die wij vervangen door plakjes gebakken witte pens. Het past verrassend goed bij de boontjes, gebakken krieltjes en heerlijke salade met pittige graanmosterddressing. Laat het smaken

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 200 g sperziebonen
  • 2 bio-eieren
  • 2 little gems
  • ½ el graanmosterd
  • 2 witte pensen
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en halveer de krielaardappelen. Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen.Kook de aardappelen beetgaar in 10 minuten in gezouten water. Voeg dan de sperziebonen toe en laat nog 6 minuten koken. Giet samen af.
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren zacht in 5-7 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Snij de wortel van de little gem en breek de blaadjes los. Halveer ze. Meng de olijfolie, de helft van de fijngesneden sjalot, de graanmosterd, per persoon 1 eetlepel water en de wittewijnazijn door elkaar tot een dressing.
  4. Snij de witte pensen in plakjes. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de plakjes worst toe. Bak op een medium vuur. Draai de plakjes na 4 minuten om en voeg de rest van de sjalot toe en bak mee. Voeg opnieuw na 2 minuten de afgegoten boontjes en krieltjes toe en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Halveer de eieren. Schik de blaadjes little gem op borden en serveer hierop de gebakken witte pens, krieltjes en sperzieboontjes. Werk af met de dressing, de zachtgekookte eitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 868.54 kcal
Koolhydraten 43.71 g
waarvan suikers 3.12 g
Vet 59.48 g
waarvan verzadigd 18.34 g
Proteïnen 32.87 g
Vezels 10.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin