Witloofstoemp met witte pens

30 MIN
2 personen
Witloofstoemp met witte pens

Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 witte pensen
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het witloof grof. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het witloof. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de spekjes, de helft van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  4. Bak de witte pensen in een klontje boter en serveer ze bij de witloofstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.53 kcal
Koolhydraten 46.3 g
waarvan suikers 0.13 g
Vet 61.14 g
waarvan verzadigd 36.67 g
Proteïnen 32.59 g
Vezels 9.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin