Witloofstoemp met witte pens

30 MIN
2 personen
Witloofstoemp met witte pens

Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 witte pensen
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij het witloof grof. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het witloof. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de spekjes, de helft van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  4. Bak de witte pensen in de rest van de boter en serveer ze bij de witloofstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 976.78 kcal
Koolhydraten 48.81 g
waarvan suikers 1.21 g
Vet 61.74 g
waarvan verzadigd 36.87 g
Proteïnen 35.05 g
Vezels 10.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin