Hamburger met groentefrietjes, prei en looksaus

30 MIN
2 personen
Hamburger met groentefrietjes, prei en looksaus

Wist je dat je niet alleen van aardappelen knapperige frietjes kan maken? Ook stevige (najaars)groenten als knolselder en pastinaak lenen zich er perfect toe. We roosteren pastinaakfrietjes goudbruin in de oven. Heerlijk en volop in 't seizoen.

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 kl tex-mex kruiden
  • 1 stengel prei
  • 2 kl mosterd
  • 2 hamburgers
  • 150 gr looksaus
  • olie
  • gedroogde tijm (optioneel)
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet) en snij de krieltjes in kwartjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie en de tex-mexkruiden (zie tip). Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes en krieltjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid eventueel nog met een snuifje zout.
  3. Snijd de prei in fijne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de prei 2-3 min. op zacht vuur. Voeg een scheutje water toe en laat 5-6 min. stoven. Schep de mosterd erbij en kruid met de gedroogde tijm (optioneel), zout en zwarte peper.
  4. Verhit intussen wat olie in een andere pan en bak de hamburger 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur (of 2 min. extra als je 'm graag doorbakken hebt).
  5. Controleer of de pastinaakfrietjes en krieltjes gaar zijn. Serveer met de hamburger en gestoofde prei. Werk af met de looksaus. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg naar smaak ook wat gedroogde oregano toe.