Krieltjessalade met boontjes, appel en witte pens

25 MIN
2 personen
Krieltjessalade met boontjes, appel en witte pens

We maken een variatie op de Luikse salade, met krieltjes, appel en plakjes gebakken witte pens. Een verrassende combinatie van krieltjes met boontjes met een heerlijke dressing, met daarbij plakjes gebakken witte pens en appeltjes. Een heerlijke salade in de herfst, het kan. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • ½ sjalot
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ el graanmosterd
  • 1 appel
  • 2 witte pensen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en halveer de krielaardappelen. Snij de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water. Voeg dan de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten koken. Giet samen af.
  2. Meng de extra vierge olijfolie, de fijngesneden sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de graanmosterd, per persoon 1,5 eetlepel water en de wittewijnazijn door elkaar tot een dressing.
  3. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de witte pens in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de appel en plakjes witte pens. Kruid met peper. Schep uit de pan en voeg de boontjes en krieltjes nog kort even toe aan de pan en laat doorwarmen.
  4. Schep de krieltjes, boontjes, plakjes pens en appel en de dressing voorzichtig door elkaar en serveer. Overstrooi met de rest van de peterselie


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.92 kcal
Koolhydraten 54.32 g
waarvan suikers 14.21 g
Vet 39.42 g
waarvan verzadigd 11.13 g
Proteïnen 26.14 g
Vezels 11.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin