Bladerdeeg met witte pens en appelmoes

40 MIN
4 personen
Bladerdeeg met witte pens en appelmoes

Serveer deze leuke taartjes met stukjes witte pens en appeltjes als hapje, of origineel voorgerecht met een herfstig slaatje met rucola en nootjes bij.

Ingrediënten

  • 2 witte pensen, in plakken
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 4 appels, in fijne plakjes
  • 2 kl rietsuiker
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel het bladerdeeg over 4 kleine bakvormen met bakpapier. Verspreid het over de gehele bakvorm, zodat het aangedrukt kan worden aan de randen.
  3. Verdeel de plakjes appel over het bladerdeeg en strooi er de rietsuiker over. Schik er nadien de plakken pensen op en kruid met peper en zout.
  4. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en werk af met een takje rozemarijn. Schuif de taartjes in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 516.44 kcal
Koolhydraten 38.9 g
waarvan suikers 20.43 g
Vet 33.09 g
waarvan verzadigd 10.6 g
Proteïnen 11.77 g
Vezels 4.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin