Hete bliksem met witte pens

50 MIN
4 personen
Hete bliksem met witte pens

De ovenschotel die zijn naam dankt aan het feit dat de appemoes zodanig heet is dat je moet opletten je tong niet te verbranden. Hete bliksem. Hier in dit recept met witte pens. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 witte pensen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 800 g appels
  • 5 el paneermeel
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el suiker
  • 1 kl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Schil de appels en snij in blokjes. Verhit boter in een kookpot en voeg de appels toe. Laat kort aanbakken en voeg een scheutje water, kaneel en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
  3. Bak de witte pensen in boter. Snij dan in plakjes.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Verdeel de helft van de schijfjes witte pens over een ovenschaal. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en leg de rest van de plakjes worst erbovenop. Zet 10 min. in een oven van 175 °C en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 821.63 kcal
Koolhydraten 72.39 g
waarvan suikers 27.69 g
Vet 43.28 g
waarvan verzadigd 17.67 g
Proteïnen 25.55 g
Vezels 9.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin