Caesar salade met witte pens en aardappelen

25 MIN
2 personen
Caesar salade met witte pens en aardappelen

Een klassieke Caesar salade kan je dit niet noemen... een lekkere wel! We maken namelijk een verrassende versie met geroosterde aardappelen en plakjes gebakken witte pens. Dit wil je toch proeven? Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bieslook
  • 40 g parmezaan
  • 2 witte pensen
  • ½ komkommer
  • 3 little gems
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij in blokjes. Pers de knoflook. Doe de aardappelen samen met de helft van de knoflook, peper, zout en de olijfolie in een kom en hussel door elkaar. Schik de aardappelen op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de bieslook fijn. Meng de witte wijnazijn met de mayonaise en de rest van de knoflook in een kom. Roer er de bieslook en de parmezaan door en kruid bij met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus. Dit is de caesardressing.
  3. Snij de witte pensen in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de plakjes witte pens, 3-4 minuten per kant.
  4. Trek met een dunschiller lange linten van de komkommer en rol op in rolletjes. Was en scheur de little gems in stukken en doe ze in een grote kom. Meng met de caesardressing.
  5. Schik de little gem op borden. Leg hierbij de geroosterde aardappelen, de komkommerrolletjes en de plakjes witte pens. Werk af met de parmezaanschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1075.49 kcal
Koolhydraten 41.74 g
waarvan suikers 5.24 g
Vet 81.31 g
waarvan verzadigd 25.15 g
Proteïnen 37.6 g
Vezels 7.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin