2 eeuwen later is witloof goed ingeburgerd in onze Belgische keuken. Uiteraard kent iedereen de overheerlijke ovenschotel met ham en kaas. Perfect comfort food op een dag met typisch Belgisch weer. Maar lekker creatief zijn met de witte stronkjes kan ook! Ontdek 8 originele gerechten met het witte goud uit de winter!
Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus

Kip zoet-zuur kent natuurlijk iedereen van bij de afhaal-Chinees. We maken een originele variatie met Belgische inslag. Het ietwat bittere van de groente past verrassend goed bij de malse kipblokjes en de zoet-zure saus. Dit moet je eens proberen! Dit verrassende gerecht ontdekken? Voeg het deze week toe aan je 15gram Foodbox!
Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

Hou jij ook zo van asperges op Vlaamse wijze? Wij maakten er een winterse versie van en vervingen de asperges door die andere Belgische trots: witloof! Bekijk recept
Lasagne met witloof, ham en kaassaus

Een originele variatie op de bekende ovenschotel met ham en kaas. Het resultaat is een verrassende variatie op onze Belgische klassieker in lekkere laagjes lasagne! Bekijk recept
Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

De klassieker kent iedereen, maar wat denk je van een originelere versie, gevuld met gehakt en met een plakje spek errond? Bekijk recept
Witloofstoemp met witte pens

Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met het Belgische witte goud en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk! Bekijk recept
Risotto met witloof en ham

Een Italiaanse risotto, met een Belgische twist! Een verrassend lekkere combinatie! Bekijk recept
Slavink met witloof en pijnboompitten

Echt comfort food met Belgische inslag, deze lekkere gebakken slavinken met onze favoriete groente en pijnboompitten uit de oven! Bekijk recept
Tarte tatin van witloof

Groenten in een taart? Jawel, het kan! Deze originele omgekeerde tarte tatin is echt overheerlijk, bijv. als origineel extra'tje bij een kaasschotel. Bekijk recept