Slavink met witloof en pijnboompitten

40 MIN
2 personen
Slavink met witloof en pijnboompitten

Echt comfort food met Belgische inslag, deze lekkere gebakken slavinken met heerlijk witloof en pijnboompitten uit de oven!

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 slavinken
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el balsamico
  • 1 el suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven.
  5. Voeg de balsamico, nog eens 1 eetlepel water per persoon en de suiker toe aan de pan waarin je het witloof gebakken hebt. Kruid met peper en zout. Warm op en roer goed, tot de saus begint in te dikken. Schenk dit sausje over de witloofstronkjes. Strooi de pijnboompitten erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  7. Snij de peterselie fijn. Kuis de pan waarin je het witloof hebt gebakken uit met wat keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie en bak de slavinken rondom goudbruin en zet ze nog 8 minuten mee in de oven.
  8. Serveer de slavinken met de geroosterde aardappelen en het witloof. Giet de saus van het witloof over het gerecht en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 935.58 kcal
Koolhydraten 53.71 g
waarvan suikers 10.77 g
Vet 62.43 g
waarvan verzadigd 17.86 g
Proteïnen 36.27 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin