Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus

25 MIN
2 personen
Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus

Kip zoet-zuur kent natuurlijk iedereen van bij de afhaal-Chinees. We maken een originele variatie met Belgische inslag, door witloof te gebruiken. Het ietwat bittere van het witloof past verrassend goed bij de malse kipblokjes en de zoet-zure saus. Dit moet je eens proberen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 schijven ananas
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 1 el chilisaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ananas in stukjes en hou het sap bij. Snij het witloof in reepjes. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes. Hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de kip in blokjes.
  3. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  4. Voeg dan het witloof en het wit van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker en per persoon 1 eetlepel ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 1 eetlepel water en de wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
  5. Serveer de kip in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met het groen van de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.46 kcal
Koolhydraten 94.84 g
waarvan suikers 23.74 g
Vet 9.77 g
waarvan verzadigd 1.67 g
Proteïnen 41.9 g
Vezels 3.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin