Witloofrolletjes met ham en kaas

50 MIN
2 personen
Witloofrolletjes met ham en kaas

Een echte ode aan de Belgische keuken, met deze klassieker: witloofrolletjes met ham en kaas! Heerlijk comfort food uit de oven, zalig!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 80 g emmentaler
  • 4 plakjes ham
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Smelt 1/3de van de boter op een matig vuur in een brede pan en bak de witloofstronkjes even aan. Kruid met peper en zout. Schenk er vervolgens heet water bij, tot het witloof half onder staat. Zet een deksel op de pan en laat 7 minuten garen.
  3. Haal het witloof uit de pan en laat uitlekken. Rol de stronkjes in de ham. Leg ze in een ovenschaal.
  4. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  6. Verwarm de grill voor op 200 °C.
  7. Giet de warme kaassaus over het witloof. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill. Serveer met de aardappelpuree.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.2 kcal
Koolhydraten 48.08 g
waarvan suikers 7.75 g
Vet 41.04 g
waarvan verzadigd 25.1 g
Proteïnen 30.23 g
Vezels 6.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin