Lasagne met witloof, ham en kaassaus

40 MIN
2 personen
Lasagne met witloof, ham en kaassaus

Een originele variatie op witloofrolletjes met ham en kaas. Het resultaat is een verrassende variatie op onze Belgische klassieker in lekkere laagjes lasagne!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 80 g emmentaler
  • 4 lasagnevellen
  • 200 g hamblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 270 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van het witloof. Snij de stronkjes in reepjes. Verhit 1/3de van de boter en stoof het witloof aan gedurende 5-7 minuten, tot het zacht is en begint te kleuren. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje kaassaus. Leg hierop de helft van de lasagnevellen (niet overlappen). Schik hierop de helft van het gestoofde witloof en de helft van de hamblokjes. Overgiet met de helft van de resterende saus. Maak nog een laag met de rest van de lasagnevellen, witloof, hamblokjes en de rest van de saus. Overstrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de peterselie fijn. Serveer de lasagne van witloof en ham met de gehakte peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 898.5 kcal
Koolhydraten 68.35 g
waarvan suikers 10.48 g
Vet 47.82 g
waarvan verzadigd 27.42 g
Proteïnen 47.74 g
Vezels 6.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin