Tarte tatin van witloof

30 MIN
4 personen
Tarte tatin van witloof

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 6 stronkjes witloof
  • ½ appel, in stukjes
  • 50 ml water
  • 15 ml balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 100 g blonde suiker
  • 15 g boter
  • 40 ml notenolie
  • 1 el tijm
  • 2 kl zeezout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd 4 rondjes uit het bladerdeeg.
  3. Verwarm de suiker met het water en laat goudbruin karamelliseren. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en meng tot een gladde massa. Verdeel de karamel over vier taartvormpjes.
  4. Snijd het witloof overlangs en schik in de vormpjes. Bestrooi met wat zeezout en de tijm. Bedek met de bladerdeegcirkels. Zet de vormpjes 20 minuten in de oven.
  5. Mix voor de dressing de notenolie met de balsamicoazijn, de honing en de appel in een blender. Zeef en kruid met peper en zout.
  6. Haal de taartjes uit de oven en draai ze om op de borden. Besprenkel met de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 489.35 kcal
Koolhydraten 56.36 g
waarvan suikers 32.72 g
Vet 26.87 g
waarvan verzadigd 9.38 g
Proteïnen 5.43 g
Vezels 3.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin