Risotto met witloof, gerookte zalm en prei

30 MIN
2 personen
Risotto met witloof, gerookte zalm en prei

Een zalig bordje comfort food! Witloof, prei en gerookte zalm gaan verrassend goed samen, benieuwd wat onze Italiaanse vrienden van deze combinatie zullen vinden! Wist je trouwens dat Italianen risotto enkel met een vork eten?

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 1 stengel prei
  • 2 stronkjes witloof
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de prei in ringen. Snijd de bittere kern uit het witloof en snipper fijn (zie tip).
  2. Smelt een klontje boter in een pot of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en risottorijst in zo’n 2 min. glazig. Voeg de prei en het witloof toe en stoof zo'n 3-4 min. mee. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een scheutje toe. Ga zo 15-20 min. door, tot de risotto net beetgaar is. Roer regelmatig goed door.
  3. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Spoel de citroen schoon en rasp de schil.
  4. Haal de risotto van het vuur, roer de helft van de Gran Moravia, een klontje boter en de citroenzeste erdoor. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper en eventueel een kneepje citroensap.
  5. Serveer in een diep bord en werk af met de gerookte zalm en de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  6. Tip: Hou je ook van rauw witloof? Houd dan enkele blaadjes witloof apart en snijd fijn voor de afwerking van de risotto.