Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

60 MIN
2 personen
Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

Witloof met ham kent iedereen, maar wat denk je van een originelere versie, gevuld met gehakt en met een plakje spek errond?

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 plakjes spek
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Halveer de witloofstronkjes. Schep op één helft van het witloofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Druk lichtjes aan. Omwikkel elk stronkje witloof met een plakje spek.
  4. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er per persoon 50 milliliter water bij en verdeel er de helft van de boter bovenop.
  5. Bak de gevulde witloofstronkjes 45 minuten in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
  6. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, de fijngehakte peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de gevulde witloofstronkjes met de peterseliepuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.98 kcal
Koolhydraten 38.58 g
waarvan suikers 1.21 g
Vet 61.23 g
waarvan verzadigd 36.77 g
Proteïnen 40.41 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin