Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

45 MIN
2 personen
Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

Witloof met ham kent iedereen, maar wat denk je van een originelere versie, gevuld met gehakt en met een plakje spek errond?

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 250 g gemengd gehakt
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Schep op één helft van het witloofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Druk lichtjes aan. Omwikkel elk stronkje witloof met een plakje spek.
  4. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er per persoon 50 milliliter water bij en verdeel er de helft van de boter bovenop.
  5. Bak de gevulde witloofstronkjes 35-40 minuten in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
  6. Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, de fijngehakte peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de gevulde witloofstronkjes met de peterseliepuree.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.38 kcal
Koolhydraten 52.1 g
waarvan suikers 1.21 g
Vet 45.15 g
waarvan verzadigd 30.31 g
Proteïnen 37.13 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin