Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

30 MIN
2 personen
Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

Hou jij ook zo van asperges op Vlaamse wijze? Wij maakten er een winterse versie van en vervingen de asperges door die andere Belgische trots: witloof!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 4 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • 75 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een klein potje met water aan de kook en kook de eitjes 8 minuten.
  3. Halveer het witloof in de lengte. Snij de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het witloof, 5 minuten aan elke kant. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe, zet een deksel op de pan en laat nog 5 minuten verdergaren.
  4. Laat de boter smelten. Pel en plet de hardgekookte eieren. Meng ze met de gesmolten boter en doe er de peterselie bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Leg het witloof netjes naast mekaar op de borden en lepel er de warme eiersaus over, leg er plakjes gerookte zalm bij en serveer met de gekookte aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.79 kcal
Koolhydraten 39.08 g
waarvan suikers 0.26 g
Vet 56.21 g
waarvan verzadigd 25.22 g
Proteïnen 29.81 g
Vezels 9.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin