Risotto met witloof en ham

35 MIN
4 personen
Risotto met witloof en ham

Een Italiaanse risotto, met een Belgische twist: met witloof en ham. Een verrassend lekkere combinatie!

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 150 g ham, in één plak
  • 6 stronkjes witloof
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 g krulpeterselie, fijngehakt
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de ui en de knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  2. Warm de bouillon op in een steelpannetje.
  3. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan het glas witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  4. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren en kruid met peper en zout.
  5. Snij 5 van de stronkjes witloof in stukjes. Snij de ham in blokjes. Snij het resterende stronkje witloof in fijne reepjes en hou apart. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en schep door de risotto. Bak de blokjes ham ook nog kort aan.
  6. Roer vlak voor het serveren de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie door de risotto. Serveer met de rauwe reepjes witloof en de hamblokjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 580.62 kcal
Koolhydraten 65.64 g
waarvan suikers 4 g
Vet 20.17 g
waarvan verzadigd 9.17 g
Proteïnen 26.32 g
Vezels 5.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin