Geraffineerde verrines
Met een soepje in een (hittebestendig) glaasje scoor je altijd en al zeker als dat mooi kleurt, zoals een waterkerssoep die je afwerkt met een stukje gerookte heilbot voor nog meer (kleur)effect. Idem dito is dat voor een wit preisoepje waar je wat verse groene kruiden en donkerrode gedroogde ham over strooit. Wow!-effect verzekerd. Of nog een bloemkoolcrème met spekblokjes, écht supermakkelijk, maar geserveerd in een galant glaasje krijgt het eenvoudige soepje plots feestallures.
Makkelijk en mooi
Een van de grote voordelen van verrines is dat je zelfs met de makkelijkste recepten je gasten toch kunt verrassen. Neem nu bijvoorbeeld de forelglaasjes. Wat gekookte aardappelen en fijngesneden gerookte forel, afwerken met zure room en dille en je hebt een topglaasje waarmee je je gasten zeker en vast zult imponeren. Forel is trouwens een topper in glaasjes. Nog zo’n getuige daarvan is deze forelcocktail met appel en knolselder, klaar in een handomdraai, maar toch geraffineerd! Wil je helemaal verrassend uit de hoek komen? Kies dan voor paling. Heerlijk zoet-zuur gekaramelliseerd, o zo lekker! De eindejaarsfeesten zijn dan ook het perfecte excuus om dit exquise stukje vis op het menu te zetten. Nog zo’n ‘vergeten’ lekkernij, da’s een garnalencocktail. Om het extra feestelijk te maken, kan je ook voor krab kiezen in plaats van voor garnalen. Pure nostalgie, puur genieten!