Vegetariërs rond de tafel is tegenwoordig meer een vanzelfsprekendheid dan een uitzondering. Maar zowel zelf een vegetariër zijn, als de host zijn tijdens de feestdagen, kan wat stress met zich meebrengen. Want hoe verkondig je aan een familie van vlees-liefhebbers dat je niet zal mee-eten van de kalkoen? Of ook, hoe plezier je zowel de carnivoren als de niet-vleesetenden aan tafel?

Als je de vegetariërs aan tafel graag een plezier doet met feestelijke, verrassende gerechtjes, hebben we een lijstje opgesteld van recepten. Hiermee kan je zelfs de meest sceptische carnivoren plezieren!

Koninginnenhapje met broccoli en erwtjes


Vegetarisch koninginnenhapje met broccoli en erwtjes

Een goede variatie van verschillende bijgerechten zal niemand teleurstellen, maar je kan creatiever zijn met vegetarische ingrediënten dan je denkt. De pure smaken van groenten in onverwachte combinaties zijn enorm lekker en vaak ook kleurrijk. Een overvloed aan groenten, een risotto, vegetarische sausjes, soepjes op basis van groentebouillon... Of zelfs een heuse vegetarische variant op een koninginnenhapje kan iedereen plezieren. De kalkoen is al snel niet meer de ster van het feest!

Portobello met geitenkaas


Portobello met geitenkaas

Ook de hapjes en voorgerechten hoeven niet allemaal vlees of vis te bevatten, maar zijn wel erg lekker. De gevulde portobello's met geitenkaas zien er net zo feestelijk uit als dat ze smaken. Je kan ze vullen met groenten en kaas naar keuze, even in de oven en klaar is kees!

Witlooftaartje met roquefort


Witlooftaartje met roquefort

Ook een witlooftaartje met roquefort stelt je smaakpapillen niet teleur. Er is dus geen enkele reden dat vegetarische maaltijden moeten onderdoen op vlak van smaak en hoeveelheid, en zelfs niet op vlak van calorietjes.

Ontdek nog meer van onze vegetarische feesttoppers. Enjoy!

Pittige chips van zoete aardappel


Pittige chips van zoete aardappel

Tomatensoep met parmezaan


Tomatensoep met parmezaan

Vegetarische ravioli met pompoen


Vegetarische ravioli met pompoen

Risotto met artisjokken


Risotto met artisjokken

Have a veggie Christmas and a tasty New Year!