We kijken uit naar de feestdagen, uiteraard ook naar het lekkere eten dat ons te wachten staat! Maar soms hebben we geen zin in dat overvolle gevoel achteraf. Om dit jaar eens niet in de zetel te ploffen met het bovenste knopje van onze broek open, stelden we een licht klassiek menu samen dat makkelijk te verteren is.

Met een klassiek menu sla je de bal zeker niet mis tijdens Kerst. Je wil iedereen bekoren en het makkelijkst is dat met lekkere, traditionele gerechtjes uit Franse of eigen keuken. Maar klassiek hoeft niet altijd zware kost te betekenen, dus dit jaar maken we het wat lichter.

Wil je al niet uit de bocht gaan met de hapjes? Kies dan voor een klein hapje in een glaasje of een aperitiefsoepje.

Garnalencocktail


Lekker en licht: een garnalencocktail

Begin de avond met een garnalencocktail bijvoorbeeld. Een echte klassieker die alom bekend maar licht verteerbaar is. Serveer de cocktail in glaasjes, zo geef je je hapje meteen een feestelijke toets.

Gevulde avocado met ceviche


Gevulde avocado met ceviche

Ceviche is de heerlijke bereiding van rauwe vis uit Peru. Fris, zuur en feestelijk! Maar ook licht verteerbaar. Presenteer in een halve avocado voor een extra mooi effect.

Courgettespaghetti vongole


Courgettespaghetti vongole

Spaghetti vongole, daar scoor je altijd mee! Maar als je pasta serveert bij een menu, zullen je gasten al snel een te vol gevoel hebben. Vervang de spaghetti door courgetteslierten en je hebt een klassieker met originele twist!

Gegrilde zeetong met knolselderpuree, grijze garnalen en zeekraal


Gegrilde zeetong met knolselderpuree, grijze garnalen en zeekraal

Dit feestelijk gerecht doet je het grote stuk vlees met kroketten bij zo vergeten! Een heerlijk delicaat stukje zeetong met frisse knolselderpuree, grijze garnaaltjes en zeekraal. Een feesttopper met sterallures!

Kerstpavlova


Kerstpavlova

Pavlova wordt gemaakt op basis van meringue, dus is vrij licht. Versier met veel rood fruit, en je hebt een superorigineel kerstdessert!

Sabayon met kriekbier


Sabayon met kriekbier

Sabayon is een echte klassieker, maar ook een luchtig dessert. Normaal gezien maak je het met wijn of marsala, maar het is ook verrassend lekker met kriekbier. Versier met enkele kersen voor een feestelijk effect!

Sneeuwwitte kerststronk


Sneeuwwitte kerststronk

De mooiste kerststronk die maak je zelf! Zoals deze rolcake met een sneeuwwitte vulling, mango en mooie zelfgemaakte witte chocoladesterren. Wil je het nog lichter maken? Vervang de slagroom dan door ricotta.

ONTDEK HIER ONS VOLLEDIGE FEESTMENU OVERZICHT