We kijken uit naar de feestdagen, uiteraard ook naar het lekkere eten dat ons te wachten staat! Maar soms hebben we geen zin in dat overvolle gevoel achteraf. Om dit jaar eens niet in de zetel te ploffen met het bovenste knopje van onze broek open, stelden we een licht klassiek menu samen dat makkelijk te verteren is.

Met een klassiek menu sla je de bal zeker niet mis tijdens Kerst. Je wil iedereen bekoren en het makkelijkst is dat met lekkere, traditionele gerechtjes uit Franse of eigen keuken. Maar klassiek hoeft niet altijd zware kost te betekenen, dus dit jaar maken we het wat lichter.

Garnalencocktail

Lekker en licht: een garnalencocktail

Begin de avond met een garnalencocktail bijvoorbeeld. Een echte klassieker die alom bekend maar licht verteerbaar is. Serveer de cocktail in glaasjes, zo geef je je hapje meteen een feestelijke toets.

Salade met geitenkaas en appel

Een salade geitenkaas met appel en een frisse dressing

Uiensoep met gegratineerde kaastoast

Uiensoep met gegratineerde toast

Hop naar de voorgerechtjes. Een salade geitenkaas is licht en makkelijk. Je staat niet heel de avond te zwoegen in de keuken want je tovert dit voorgerechtje in no-time op tafel. In combinatie met appel en een frisse dressing is deze salade zeker een succes. Wil je het liefst wat warmer, ga dan voor een zalige Franse uiensoep met kaastoast. Deze versie valt niet te zwaar maar is pure verwennerij!

Kippenragout

Kippenragout

Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauw met mosterdsaus

Bij een klassiek menu kies je voor het hoofdgerecht kiezen tussen vlees en vis. Zowel kip als kabeljauw komen hiervoor perfect in de aanmerking. Van beiden kan je heerlijk genieten zonder je schuldig te voelen. Geef de kabeljauw wat extra punch met een pittige mosterdsaus. Je kan dit visgerechtje eventueel serveren met een smeuïge puree.

Crème brulée

Een licht klassiek dessertje: crème brulée

Een lekker, zoet dessertje mag natuurlijk niet ontbreken. Want hoewel we voor licht gaan, het is en blijft kerst. Een crème brulée is een goede afsluiter: er is geen zwaar deeg of chocolade bij betrokken maar het is wel heerlijk zoet. Dat krokant bovenste laagje openbreken met je lepeltje om dan die zachte pudding te proeven… Genieten!

Crêpe Suzette

Crêpe suzette