Je kan dit veelzijdige gerecht zo feestelijk maken als je zelf wil, creatief afwerken en verrassende ingrediënten gebruiken. Gebruik vooral verse seizoensgroenten die in december op hun best zijn. Zo zal de soep een veel intensere, vollere smaak hebben. Uit groenten van eigen bodem haal je ook de vitaminen en mineralen die in de winter broodnodig zijn. Deze soepen zijn heerlijk feestelijk, perfect voor dit seizoen. Pastinaak, pompoen, witloof, kool… Voldoende inspiratie en variatie in ons Belgenlandje te vinden. In combinatie met kreeft, garnaaltjes of scampi's zit je meteen in de feestsfeer.
Een feestelijke touch geef je makkelijk bij de afwerking. De soepjes zelf zijn fluweelzacht gemixt, en voor een nog gladder resultaat kan je de soep zeven. Werk af met een paar overgebleven blaadjes van de groenten of kruiden. De witloofroomsoep is bijvoorbeeld gegarneerd met gebakken witloofreepjes en amandelen. De pastinaaksoep dan weer met schijfjes appel. De opties zijn eindeloos en creativiteit is key. Maar maak het jezelf vooral niet te moeilijk, zodat je optimaal kan genieten van een gezellig kerstfeest!
En nu, aan de slag!
Peterseliewortelsoep met spekjes en peterselie-olie
Bisque van garnalen
Veloute van champignons met sint-jakobsvruchten
Witloofroomsoep met amandelen
Pastinaaksoep met appel
Pompoensoep met kabeljauw
Toast met paling en waterkerssoep
Wat is jouw favoriete soep voor de feestdagen? Laat het ons weten in de reacties!