Sabayon

200 MIN
4 personen
Sabayon

Ingrediënten

  • 40 g hazelnoten, gepeld en grof gehakt
  • 5 eidooiers
  • 15 cl witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 1 el kandijsuiker
  • 100 g griessuiker

BEREIDING

  1. Meng de eidooiers met de griessuiker in een steelpannetje. Zet op een zacht vuurtje en klop het mengsel ononderbroken met een garde. Voeg de witte wijn beetje bij beetje toe. Haal van het vuur zodra de sabayon schuimig is.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten met de kandijsuiker in een klein pannetje. Laat ze karameliseren op een hoog vuurtje.
  3. Meng de slagroom voorzichtig onder de sabayon. Verdeel over 6 glaasjes en laat 3 uur in de koelkast rusten.
  4. Haal de glaasjes uit de koelkast en bestrooi de sabayon met de hazelnoten. Serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 374.83 kcal
Koolhydraten 30.22 g
waarvan suikers 30.01 g
Vet 22.45 g
waarvan verzadigd 7.22 g
Proteïnen 5.65 g
Vezels 0.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin