Zalm met béarnaise

30 MIN
4 personen
Zalm met béarnaise

Niet enkel steak, maar ook gegrilde zalmfilet is overheerlijk met een versgemaakte bearnaisesaus, met zijn verfijnde dragonsmaak.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 4 aardappelen
  • 2 bussels groene asperges
  • 2 eidooiers
  • 4 el dragonazijn
  • 100 g ongezouten boter, geklaard
  • 1 el olijfolie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze uitlekken en halveer ze.
  2. Breek de harde uiteinden van de asperges. Snijd ze in stukken en stoom ze gaar.
  3. Verwarm de eidooiers met de dragonazijn. Klop ze schuimig. Roer de geklaarde boter door het schuimige mengsel en meng tot een dikke saus. Kruid bij met de cayennepeper, de dragon, peper en zout.
  4. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bestrijk ze met de olijfolie en gril de filets gaar in de grillpan.
  5. Serveer de zalm met de bearnaisesaus, de asperges en de aardappelen in de schil.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 681.25 kcal
Koolhydraten 15.45 g
waarvan suikers 2.96 g
Vet 51.81 g
waarvan verzadigd 19.73 g
Proteïnen 38.17 g
Vezels 4.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin