Aspergetaart

45 MIN
4 personen
Aspergetaart

Een heerlijke hartige taart met witte asperges, ijsbergsla en eitjes. Heerlijk voor een (paas)brunch!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • ½ krop ijsbergsla
  • 500 g witte asperges
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 100 g kaas, gemalen
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 citroen, geperst
  • 250 ml lichte room
  • 50 g boter
  • 1 kl knoflookpoeder
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd het harde deel onderaan weg. Halveer ze in de lengte.
  2. Kook de asperges 10 minuten in voldoende water met het citroensap. Giet af in een zeef en houd onder koud water.
  3. Fruit het lente-uitje en knoflook aan in boter. Voeg er al roerend de ijsbergsla aan toe. Kruid met peper en zout. Schenk er een scheut water aan toe en laat 5 minuten afgedekt koken tot het water opgenomen is. Laat naast het vuur afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en het bladerdeeg.
  6. Klop de 4 eieren los met de room en roer er de gemalen kaas door. Breng op smaak met peper en zout. Roer hierdoor het slamengsel en schenk dit over het bladerdeeg. Schik hierop de asperges.
  7. Strijk de rand van het bladerdeeg in met de eidooier en zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.95 kcal
Koolhydraten 28.15 g
waarvan suikers 7.69 g
Vet 44.55 g
waarvan verzadigd 23.07 g
Proteïnen 23.45 g
Vezels 3.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin