Filippijnse aubergine-omelet (tortang talong)

35 MIN
2 personen
Filippijnse aubergine-omelet (tortang talong)

Een zalige vegetarische maaltijd, deze originele Filippijnse aubergine-omelet. Je roostert de aubergine eerst in de oven en dan bak je'm in de pan in een ei-mengsel met look. Eenvoudige ingrediënten, fantastische smaken!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 grote eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr jasmijnrijst
  • 1 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • sriracha (naar smaak)
  • sojasaus (naar smaak)
  • peper en zout
  • 1 el olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Prik gaatjes in de aubergines. Leg ze onder de grill en laat helemaal rondom zwartblakeren. Keer regelmatig om. Dit duurt zo'n 20 minuten. Haal de aubergines uit de oven en doe ze in een plastiek bewaarzakje en sluit goed af. Laat zo'n 5 minuten met rust. Haal dan de schil van de aubergines, laat het kroontje zitten.
  2. Kook de rijst gaar. Snij de lente-ui in ringen. Pers de knoflook. Breek de eieren in een lage schaal en kluts los, met peper en zout. Snij de komkommer in plakjes.
  3. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier. Plet ze met een vork. Leg de aubergines in het eimengsel, wentel ze er voorzichtig goed in.
  4. Verhit de olie in een antikleefpan. Stoof de knoflook 2 minuten aan. Leg de aubergines in de pan en bak zo'n 3-4 minuten per kant.
  5. Serveer de aubergine-omeletten met rijst, sriracha, komkommer, sojasaus en lente-ui. Heerlijk!