Quiche met wortel, venkel en gerookt spek

45 MIN
4 personen
Quiche met wortel, venkel en gerookt spek

Een lekkere quiche smaakt altijd! Deze variant met wortel en venkel is heel voedzaam en lekker zoutig in combinatie met gerookt spek.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes gerookt spek
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g wortelen, in reepjes
  • 150 g venkel, in reepjes
  • 4 eieren
  • 4 el lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl venkelzaad, geplet
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Roerbak de wortel- en venkelreepjes 5 minuten in de olijfolie. Kruid de groenten met peper en zout. Laat ze uitlekken in een vergiet en afkoelen.
  3. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een diepe bakvorm.
  4. Klop de eieren los met de room. Doe er de geplette venkelzaadjes bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Schep de groenten op de deegbodem. Dek af met plakjes spek. Lepel er de eieren over.
  6. Bak de quiche 30 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 599.74 kcal
Koolhydraten 26.95 g
waarvan suikers 4.44 g
Vet 49.9 g
waarvan verzadigd 19.02 g
Proteïnen 10.98 g
Vezels 2.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin