Velouté van champignons met sint-jakobsvruchten

35 MIN
4 personen
Velouté van champignons met sint-jakobsvruchten

Ben je op zoek naar een echt feestelijk soepje? Zoek niet verder en maak deze heerlijk romige velouté van champignons met sint-jakobsvruchten. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl currypoeder
  • 1 cm gember, geraspt
  • 500 g champignons, grof gesneden
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • ½ kl limoensap
  • 8 sprietjes bieslook

BEREIDING

  1. Fruit de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Strooi er de currypoeder en de geraspte gember over en roerbak enkele minuten.
  2. Voeg de champignons toe. Roerbak even mee en blus dan met de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten sudderen.
  3. Schenk de room bij de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Kruid af met peper en zout en laat even verder koken.
  4. Besprenkel de sint-jakobsvruchten met het limoensap. Bak ze kort aan in een eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de sint-jakobsvruchten over 4 soepkommen en schenk hier de soep rond. Werk af met een sprietje bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 279.15 kcal
Koolhydraten 6.03 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 17.78 g
waarvan verzadigd 6.72 g
Proteïnen 19.68 g
Vezels 3.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin