Okonomiyaki van Chinese kool met champignons en mierikswortelmayo

40 MIN
2 personen
Okonomiyaki van Chinese kool met champignons en mierikswortelmayo

We maken een populaire hartige Japanse pannenkoek op basis van geraspte kool, bloem en eieren: okonomiyaki. De twee sausjes die 'm vergezellen geven lekker veel diepgang en pit.

Ingrediënten

  • ¼ Chinese kool
  • 2 stengels lente-ui
  • 50 gr bloem
  • 25 gr miso pasta
  • 4 eieren
  • 10 gr mierikswortel
  • 2 el mayonaise
  • 500 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el sojasaus
  • srirachasaus (naar smaak)
  • olie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl honing
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp de Chinese kool tot je ongeveer 150 g per persoon hebt. Hak de lente-ui fijn. In een grote kom, meng de Chinese kool met de helft van de lente-ui, bloem, miso en ei. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Mierikswortelmayonaise: schil de mierikswortel en rasp fijn. Meng naar smaak onder de mayonaise.
  3. Snijd de champignons in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
  4. Okonomiyakisaus: meng in een steelpannetje op zacht vuur de tomatenpuree met sojasaus, srirachasaus, witte wijnazijn, honing en een scheutje water glad. Roer een paar min. goed door en haal van het vuur.
  5. Verhit een scheutje olie in een diepe stoofpot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot. Bak 2 min. op hoog vuur en zonder deksel op de pot, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Voeg de knoflook toe en kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. bakken zonder deksel op de pot.
  6. Verhit intussen een scheutje olie op hoog vuur in een koekenpan (zie tip). Bak telkens 1 pannenkoek per persoon in 2 min. aan elke kant goudbruin. Keer om met behulp van een bord of snijplank. Zo blijft de pannenkoek mooi heel!
  7. Schik de pannenkoek op een bord, schep er de champignons op. Drizzel er wat mierikswortelmayonaise en Okonomiyakisaus over en werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: Kies voor een pan met antiaanbaklaag, dan komt de omelet gemakkelijk los.