Quiche lorraine

45 MIN
4 personen
Quiche lorraine

Quiche lorraine is de typisch Franse quiche bij uitstek, met prei en spek. Heerlijk hartig. Zowel lekker warm als koud. Serveer met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 150 g spekblokjes, gerookt
  • 250 g bladerdeeg
  • 1 prei, in ringen
  • 4 eieren
  • 50 g kaas, gemalen
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Blancheer de preiringen 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
  3. Bak de spekblokjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Klop de eieren los met de room en de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Leg het bladerdeeg in twee middelgrote, diepe bakvormen op bakpapier. Schep er de spekblokjes en de preiringen op. Bestrooi met de helft van de kaas. Schenk er het eimengsel bij en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Bak de quiches 30 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.49 kcal
Koolhydraten 29.85 g
waarvan suikers 8.31 g
Vet 76.62 g
waarvan verzadigd 32.58 g
Proteïnen 17.8 g
Vezels 2.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin