Eitjes zijn een welkome gast aan de ontbijttafel, maar nadien geraken ze wel eens in de vergetelheid. Eieren zijn echter prima vleesvervangers en dus ideaal om een vegetarische maaltijd op te leuken. Maar ook naast een stukje vlees of vis houden ze stand. Wij pleiten ervoor om eieren vaker op het menu te zetten voor de lunch en het avondmaal.

Denk aan quiche, een gepocheerd eitje, frittata, originele omeletrolletjes, een spiegelei of een zacht gekookt ei met een nog lichtjes lopende dooier, heerlijk!

Wist je trouwens dat we bij de 15gram Foodbox steeds bio-eieren meegeven? Daar lees je alles over hier! 

Nasi goreng met een spiegeleitje

Nasi goreng met een spiegeleitje
Nasi goreng is gebakken rijst op Indonesische wijze. Een heerlijk kommetje comfort food met veel groentjes erbij en een gebakken spiegeleitje. En jawel, deze topper kan je bestellen in de 15gram Foodbox van deze week. 

Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka met geroosterde aubergine
Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus, verrijkt met heerlijke stukjes geroosterde aubergine. De Midden-Oosterse keuken op zijn best! Bekijk recept

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een heerlijke hartige taart! Bekijk recept

Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing

Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing
Een lekker lichte en toch vullende Aziatische maaltijd. Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit en hebben een heerlijke nootachtige smaak en vullen goed. Daarbij komen broccoliroosjes, originele omeletrolletjes, crunchy pindanootjes en een pittige gemberdressing. De Aziatische keuken op z'n best! Bekijk recept

Taco met roerei, avocado en sriracha

Taco met roerei, avocado en sriracha
Lekker, makkelijk en je kan ze met je handen eten. Deze taco's met roerei, avocado en sriracha zijn ideaal voor de lunch of voor 's avonds. Heerlijk pikant! Bekijk recept

Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade
Frittata is een vullende Italiaanse omelet. Je kan er de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, ditmaal met gebakken prei en zoute, crunchy prosciutto. Bekijk recept

Omelet met zalm en courgette

Omelet met zalm en courgette
Eieren zijn niet enkel lekker als ontbijt maar ook in een omelet bij de lunch of het avondeten. Dit omelet met zalm en courgette is lekker en makkelijk! Bekijk recept

Bibimbap met quinoa en een spiegelei

Bibimbap met quinoa en een spiegelei
Bibimbap is een populair gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent letterlijk gemixte rijst met groenten. In dit geval gebruikten we voedzame quinoa! Bekijk recept

Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek

Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek
Vlaams erfgoed op het bord! Puur comfort food uit de streek van Aalst. De melksaus is niet echt zoet, zoals de naam doet vermoeden, maar werd zo genoemd omdat het gemaakt wordt met 'gewone' melk, en niet met karnemelk. Gebruik echte boter om dit gerecht zijn authentieke smaak te geven. Bekijk recept

Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje
Een heerlijk smaakvolle puree met spinazie en knoflook, met daarbij een lekker stukje ovengegaarde kabeljauw. Bekijk recept