Bibimbap met quinoa en een spiegelei

30 MIN
2 personen
Bibimbap met quinoa en een spiegelei

Bibimbap is een populair gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent letterlijk gemixte rijst met groenten. In dit geval gebruikten we voedzame quinoa!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 125 g champignons
  • 2 wortelen
  • 100 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne balkjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes. Haal de zaadjes uit de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper en snij heel fijn.
  3. Doe 1/4 van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een groot bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Doe opnieuw 1/4 van de arachideolie in de pan en roerbak de wortelen voor 5 minuten. Schep mee op het bord met de champignons. (Tip: hou de groenten gescheiden voor een authentieke bibimbap).
  5. Doe 1/4 van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie samen met de chilipeper aan tot de spinazie geslonken is. Schep ook op het bord.
  6. Doe de rest van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de sojasaus door de quinoa en schep in serveerkommetjes. Schik hierover de groenten en het spiegelei. Overstrooi met de lente-ui en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.13 kcal
Koolhydraten 51.56 g
waarvan suikers 9.81 g
Vet 43.77 g
waarvan verzadigd 7.44 g
Proteïnen 24.07 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin