Griekse rundspita met tzatziki met courgette en aubergine
25 MIN
2 personen
Snel klaar, heerlijk gemakkelijk en om duimen en vingers bij af te likken. Letterlijk én figuurlijk! Tijd om een vreugdevolle sirtaki in de keuken te dansen.
Ingrediënten
4 pitabroodjes
1 teentje knoflook
½ citroen
125 gr volle yoghurt
komijn
1 courgette
Bestel deze producten online
BEREIDING
Tip: in plaats van de pitabroodjes
bovenaan open te snijden, kan je
ze ook halveren in twee halve
maantjes en vullen als kleine
pita'tjes!
Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de
broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Sausje: pers de knoflook. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil
en pers de citroen. Meng in een kommetje de yoghurt met het citroensap, de
zeste van citroen, knoflook, komijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.