Griekse rundspita met tzatziki met courgette en aubergine

25 MIN
2 personen
Griekse rundspita met tzatziki met courgette en aubergine

Snel klaar, heerlijk gemakkelijk en om duimen en vingers bij af te likken. Letterlijk én figuurlijk! Tijd om een vreugdevolle sirtaki in de keuken te dansen.

Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 125 gr volle yoghurt
  • komijn
  • 1 courgette

BEREIDING

  1. Tip: in plaats van de pitabroodjes bovenaan open te snijden, kan je ze ook halveren in twee halve maantjes en vullen als kleine pita'tjes!
  2. Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  3. Sausje: pers de knoflook. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Meng in een kommetje de yoghurt met het citroensap, de zeste van citroen, knoflook, komijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.