Een lekker Italiaans geïnspireerd visgerecht, met spaghetti bij en een zalig sausje van aubergine en tomaat. Heerlijk zuiders genieten!
Ingrediënten
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 aubergine
1 tomaat
400 gr tomatenpulp (passata)
200 gr volkoren spaghetti
300 gr witte vis
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
5 gr verse oregano
50 gr rucola
olijfolie
1 kl Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de spaghetti.
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes van 0,5 cm en de tomaat in dunne plakjes van 0,5 cm.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig wordt. Voeg de aubergine toe en laat 7 min. bakken op zacht vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg 100 g tomatenpulp toe en roer om.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Schik de vis in een ovenschaal en kruid met zout en zwarte peper. Leg er de tomatenplakjes, enkele Gran Moravia-schilfers en enkele oreganoblaadjes op en schep de auberginemengeling erbovenop (zie tip). Besprenkel met olijfolie en zet 10-13 min. in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de oven en de dikte van de vis kan de gaartijd iets langer zijn. Controleer zeker even!
Voeg de rest van de tomatenpulp, de overige oregano en een scheutje olijfolie bij de spaghetti. Kruid met zout en zwarte peper en laat goed opwarmen. Is de saus iets te zuur, voeg dan een snuifje suiker toe.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer de vis met de spaghetti en werk naar smaak af met de rucola en extra Gran Moravia. Smakelijk!