Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek

25 MIN
2 personen
Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek

Vlaams erfgoed op het bord! Puur comfort food uit de streek van Aalst. De melksaus is niet echt zoet, zoals de naam doet vermoeden, maar werd zo genoemd omdat het gemaakt wordt met 'gewone' melk, en niet met karnemelk. Gebruik echte boter om dit gerecht zijn authentieke smaak te geven.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 bio-eieren
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes 5-6 minuten.
  3. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren 4 minuten.
  4. Bak het spek krokant in een antikleefpan.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje. Laat lichtjes bruin worden. Haal van het vuur en roer er de melk, peper, zout en nootmuskaat door. Warm nog even op het vuur.
  6. Snij de peterselie fijn. Halveer de eitjes. Serveer de aardappelen met de boontjes, de eieren en krokant gebakken spek. Lepel er de saus over en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 845.3 kcal
Koolhydraten 49.11 g
waarvan suikers 9.79 g
Vet 52.02 g
waarvan verzadigd 39.08 g
Proteïnen 28.42 g
Vezels 9.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin