Shakshuka met geroosterde aubergine

20 MIN
2 personen
Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus, verrijkt met heerlijke stukjes geroosterde aubergine. De Midden-Oosterse keuken op zijn best!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 stokbroodje
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • 4 bio-eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 3 el olijfolie
  • snufje suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Leg het stokbroodje op een aparte bakplaat en schuif ze de laatste 10 minuten mee in de oven.
  2. Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuur en roer er de harissa door (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Haal de aubergine uit de oven en snij in kwartjes. Kruid met peper en zout en schep ook door de tomatensaus.
  5. Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 10-12 minuten zachtjes garen, tot het eiwit gestold is.
  6. Hak ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  7. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie, sneetjes stokbrood en de verkruimelde feta.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.16 kcal
Koolhydraten 67.4 g
waarvan suikers 15.35 g
Vet 46.45 g
waarvan verzadigd 13.81 g
Proteïnen 32.75 g
Vezels 12.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin