Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

20 MIN
2 personen

Frittata is een vullende Italiaanse omelet. Je kan er de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, ditmaal met gebakken prei en zoute, crunchy prosciutto.

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 4 eieren
  • 40 g emmentaler
  • 4 sneetjes prosciutto
  • 10 g dille
  • 10 g basilicum
  • 1 bussel waterkers
  • 30 g walnoten
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en snij de prei in brede ringen van 1,5 centimeter. Breek de eieren in een kom, voeg de gemalen kaas toe en klop los. Kruid met peper en zout. Scheur de prosciutto in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de stukken prei toe. Zorg dat ze allemaal mooi rechtop staan. Laat 4 minuten bakken, tot de onderkant mooi begint te kleuren en draai ze dan allemaal om, zodat ze terug mooi rechtop staan, kruid met peper en zout. Schenk er nu het eimengsel bij en leg de plakjes prosciutto erbovenop. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  3. Pluk de kruiden en de blaadjes waterkers. Hak de walnoten grof. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout.
  4. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de kruidensla, de grofgehakte walnoten en de dressing erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.39 kcal
Koolhydraten 4.17 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 45.56 g
waarvan verzadigd 11.04 g
Proteïnen 30.08 g
Vezels 2.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin