Frittata is een vullende Italiaanse omelet. Je kan er de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, ditmaal met gebakken prei en zoute, crunchy prosciutto.
Ingrediënten
2 stengels prei
4 bio-eieren
40 g gratinkaas
100 g prosciutto
1 bussel waterkers
10 g basilicum
10 g dille
30 g walnoten
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 kl balsamico
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Was en snij de prei in brede ringen van 1,5 centimeter. Breek de eieren in een kom, voeg de gratinkaas toe en klop los. Kruid met peper en zout. Scheur de prosciutto in reepjes.
Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de stukken prei toe. Zorg dat ze allemaal mooi rechtop staan. Laat 4 minuten bakken, tot de onderkant mooi begint te kleuren en draai ze dan allemaal om, zodat ze terug mooi rechtop staan, kruid met peper en zout. Schenk er nu het eimengsel bij en leg de reepjes prosciutto erbovenop. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
Was de waterkers en verwijder de harde stelen. Pluk de blaadjes basilicum. Hak de dille grof. Meng de verse kruiden met de waterkers. Hak de walnoten grof en meng door de kruidensalade.
Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de kruidensalade en de dressing erover gelepeld.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.