Quiche Lorraine

40 MIN
2 personen
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een heerlijke hartige taart!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 200 g ham, in blokjes
  • 3 eieren
  • 100 ml lichte room
  • 40 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen en hamblokjes aan gedurende 5 minuten.
  3. Doe de eieren, de room en de helft van de geraspte kaas in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei met hamblokjes over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Snij in spieën en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 988.01 kcal
Koolhydraten 46.43 g
waarvan suikers 8 g
Vet 69.93 g
waarvan verzadigd 29.19 g
Proteïnen 44.41 g
Vezels 1.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin