Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

30 MIN
2 personen
Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Een heerlijk smaakvolle puree met spinazie en knoflook, met daarbij een lekker stukje ovengegaarde kabeljauw.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el azijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, pel de knoflook. Kook de aardappelen en de knoflook 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Was de spinazie (hou enkele blaadjes apart) en stoof kort aan in een pan met de helft van de olijfolie, tot de spinazie mooi geslonken is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  5. Doe de aardappelen en de knoflook in een kom en voeg de boter en de melk toe. Plet de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg de spinazie toe. Roer goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Verdeel de puree met de vis over de borden en serveer met een gepocheerd eitje en enkele blaadjes spinazie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.55 kcal
Koolhydraten 47.13 g
waarvan suikers 2.28 g
Vet 29.65 g
waarvan verzadigd 8.93 g
Proteïnen 37.78 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin